Filosoferen met kinderen en jongeren

lesprogramma's, workshops, lezingen en trainingen

 

 

Over filosoferen met kinderen hoef ik haast geen verkooppraatjes meer te houden. Iedereen snapt onmiddellijk waarom filosoferen zo ontzettend waardevol is in het onderwijs en trouwens ook daarbuiten. 

 

Boeken

Ik schreef verschillende boeken over deze methode, educatief voor in de klas, maar ook voor kinderen op de achterbank richting de camping en een non-fictieboek over mijn ervaringen voor de klas, Kinderlogica, voor volwassenen.

Trainingen

Jaarlijks ben ik trainer en organisator van de Opleiding Filosoferen met Kinderen/Jongeren, bestaande uit 5 trainingsdagen die ook afzonderlijk te volgen zijn. Deze Opleiding is een samenwerking van de organisatie WonderWhy van Maaike Merckens, orthopedagoog en filosoof Karen Faber en mijzelf.

In 2021 start ik met Kamel Essabane een serie trainingen over Filosoferen over Levensvragen. Dit gebeurt aan de hand van ons te verschijnen boek De Zoon van de Gazelle.

​​

Media

Er is veel beeldmateriaal gemaakt over het filosoferen met kinderen en ook zijn er talloze artikelen verschenen. Hier vind je een overzicht van media-uitingen waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Een overzichtelijke, informatieve documentaire over Filosoferen met kinderen kun je hieronder bekijken.

 

 

Kinderlogica- Sabine Wassenberg.jpg
opleiding.jpg