top of page

Kinderfilosofie?

Boeken, trainingen en media

 

 

Over filosoferen met kinderen hoef ik haast geen verkooppraatjes meer te houden. Iedereen snapt onmiddellijk waarom filosoferen zo ontzettend waardevol is in het onderwijs en trouwens ook daarbuiten. 

 

Boeken

Ik schreef verschillende boeken over deze methode, educatief voor in de klas, maar ook voor kinderen op de achterbank richting de camping en een non-fictieboek over mijn ervaringen voor de klas, Kinderlogica, voor volwassenen. Het laatste boek, De Zoon van de Gazelle, heeft de publieksprijs voor Beste Filosofische Kinderboek 2022 in de wacht gesleept.

 

boeken.jpg

Trainingen

Opleiding Kinderfilosofie

Voor verdieping en verwondering...

Jaarlijks ben ik trainer en organisator van de Opleiding Kinderfilosofie, bestaande uit zes trainingsdagen die ook afzonderlijk te volgen zijn. Deze Opleiding is een samenwerking van de organisatie WonderWhy van Maaike Merckens, orthopedagoog en filosoof Karen Faber en mijzelf.​

​​

Logo Opleiding Kinderfilosofie.jpeg
Kamel-en-Sabine-1170x680.jpg

Filosoferen over Levensvragen

Samen met Kamel Essabane geef ik een in-huis training Filosoferen over Levensvragen. Deze is te boeken door scholen en organisaties. We leren de deelnemers het filosofische gesprek over levensvragen te begeleiden, wat gebeurt aan de hand van ons boek De Zoon van de Gazelle.​

Media

Er is veel beeldmateriaal gemaakt over het filosoferen met kinderen en ook zijn er talloze artikelen verschenen. Hier vind je een overzicht van media-uitingen, waaraan ik een bijdrage heb geleverd, interviews of recensies van mijn boeken. Hieronder vind je verschillende documentaires waaraan ik heb meegewerkt. Daaronder nog mijn blogposts in de categorie kinderfilosofie. 

bottom of page