Filosoferen met kinderen en jongeren

lesprogramma's, workshops, lezingen en trainingen

 

 

Over filosoferen met kinderen hoef ik geen pitch meer te houden. Iedereen snapt onmiddellijk waarom filosoferen zo ontzettend waardevol is in het onderwijs en trouwens ook daarbuiten.  Samen met de organisatie WonderWhy van Maaike Merckens heb ik talloze programma's ontwikkeld en educatief materiaal gemaakt. Ik schreef verschillende boeken over deze methode, educatief voor in de klas, maar ook voor kinderen op de achterbank richting de camping en een non-fictieboek over mijn ervaringen voor de klas, Kinderlogica, voor volwassenen.

Jaarlijks ben ik trainer en organisator van de Opleiding Filosoferen met Kinderen/Jongeren, bestaande uit 5 trainingsdagen die ook afzonderlijk te volgen zijn. Daarbij geef ik op verzoek workshops en verzorg trainingsprogramma's op scholen of andere instellingen.

Er is veel beeldmateriaal gemaakt over het filosoferen met kinderen en ook zijn er talloze artikelen verschenen. Hier vind je een overzicht van media-uitingen waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Een overzichtelijke, informatieve film kun je hieronder bekijken.

 

 

Kinderlogica- Sabine Wassenberg.jpg
opleiding.jpg

​© 2013 by Sabine Wassenberg

  All rights reserved.