Training Filosoferen over Levensvragen

online en offline training inclusief 30 boeken

aan de hand van het boek De Zoon van de Gazelle

Deze training bestaat uit twee online (2 x 2 uur) bijeenkomst en een offline (4 uur) bijeenkomst, op een locatie van een van onze partners. In de training leren deelnemers de belangrijkste vaardigheden van het begeleiden van een filosofisch gesprek. Daarnaast kijken we naar de toepasbaarheid van filosofische vragen op ingewikkelde thema's met name geloofs- of levensbeschouwingsvraagstukken.

 

Bijvoorbeeld:

Hoe moet je met de natuur om gaan?

Wat is de plaats van de mens in de natuur?

Wat is het essentiële verschil tussen mens en dier?

Wat is leven?

Wat is de dood?

Hoe ga je met verdriet om?

Heb je school/onderwijs nodig of kun je alles zelfstandig leren (van de natuur)?

Heb je andere mensen nodig om gelukkig te zijn?

Hoe kun je een goed mens zijn?

Wat is liefde?

Wat is vriendschap? 


De filosofische gespreksmethode geeft de docent een veilige positie en daarmee de ruimte om respect te hebben voor alle antwoorden en overtuigingen, en het kritische denken te stimuleren.

 

Het boek De Zoon van de Gazelle, geschreven door Sabine en Kamel, is hierbij een stimulus: een verhaal levert input om het gesprek te voeren in de klas over filosofische vragen. Bij het meedoen aan de training krijgt een deelnemer 30 exemplaren van dit boek. 

Over het boek De Zoon van de Gazelle? Klik hier.

Data:

deze worden z.s.m. bekend gemaakt.

Inschrijven:

Inschrijven kan door het invullen van het online inschrijfformulier.

 

Kosten:

€ 900,- inclusief 30 boeken t.w.v. € 600,-

Vroegboekkorting:

Voor leden van VOSS-ABB en als je direct na de introworkshop aanmeldt, ontvang je 10% korting. Dus dan zijn de kosten € 810 euro, inclusief 30 boeken t.w.v. € 600,-

Over de trainers:

 

Sabine Wassenberg:

Sabine is filosoof, geeft les op scholen – filosoferen met kinderen – en geeft hierover trainingen. Ze schrijft hieromheen boeken, zoals Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school, Philo & Sophia en drie keer het Onwijs Grote Filosofie Doeboek.

PO_De zoon van de gazelle.jpg

Over Kamel Essabane:

Kamel promoveert aan de Universiteit van Nijmegen bij Comparative Religious Studies op het thema burgerschap en islamitisch onderwijs. Bij het Fahm Instituut geeft hij een cursus islamitische filosofie. Kamel werkte hiervoor als docent op de pabo voor islamitisch onderwijs en als onderwijsbegeleider en trainer bij Arkade.

Kamel-Essabane1jpg.jpg