Training Filosoferen over Levensvragen

online en offline training inclusief 30 exemplaren (of 1)

aan de hand van het boek De Zoon van de Gazelle

Deze training bestaat uit twee online (2 x 2 uur) bijeenkomst en een offline (5 uur) bijeenkomst, op een locatie van een van onze partners. In de training leren deelnemers de belangrijkste vaardigheden van het begeleiden van een filosofisch gesprek. Daarnaast kijken we naar de toepasbaarheid van filosofische vragen op ingewikkelde thema's met name geloofs- of levensbeschouwingsvraagstukken.

 

Bijvoorbeeld:

Hoe moet je met de natuur om gaan?

Wat is de plaats van de mens in de natuur?

Wat is het essentiële verschil tussen mens en dier?

Wat is leven?

Wat is de dood?

Hoe ga je met verdriet om?

Heb je school/onderwijs nodig of kun je alles zelfstandig leren (van de natuur)?

Heb je andere mensen nodig om gelukkig te zijn?

Hoe kun je een goed mens zijn?

Wat is liefde?

Wat is vriendschap? 


De filosofische gespreksmethode geeft de docent een veilige positie en daarmee de ruimte om respect te hebben voor alle antwoorden en overtuigingen, en het kritische denken te stimuleren.

 

Het boek De Zoon van de Gazelle, geschreven door Sabine en Kamel, is hierbij een stimulus: een verhaal levert input om het gesprek te voeren in de klas over filosofische vragen.

 

Bij het meedoen aan de training voor € 599,- krijgt een deelnemer 30 exemplaren van dit boek, t.w.v. € 675,- (dus in feite een gratis training).

Kun je deze boeken niet aan een klas schenken, dan is er de mogelijkheid om de cursus te volgen en maar één exemplaar te ontvangen, voor € 399,-. Of een aantal boeken naar keuze bij te bestellen.

Over het boek De Zoon van de Gazelle? Klik hier.

Data:

  • Woensdag 26 januari 2022 van 20:00 tot 22:00 uur ONLINE 

  • Woensdag 16 februari 2022 van 20:00 tot 22:00 uur ONLINE 

  • Zondag 20 maart, van 10:00 tot 15:00 uur OFFLINE. locatie Centrum de Middenweg, Rotterdam (i.s.m. Fahm instituut). Inclusief koffie/thee en lunch.

Programma:

Het programma van de drie bijeenkomsten is alvast te bekijken in de digitale brochure van de training, die hier te downloaden is. 

Kosten:

€ 599,- voor de training inclusief 30 exemplaren De Zoon van de Gazelle t.w.v. € 675,-

of 

€ 399,- voor de training en één exemplaar van De Zoon van de Gazelle, en bestel eventueel separaat een aantal naar keuze.

Korting:

Vanwege onze samenwerking met Arkade en VOS/ABB krijgen leden van Arkade of VOS/ABB 10% korting op de training. Dat maakt dus de training respectievelijk €540,- (inclusief 30 exemplaren) of € 359,10 (inclusief 1 exemplaar).

Inschrijven:

Inschrijven kan door het invullen van het online inschrijfformulier.

Over de trainers:

 

Sabine Wassenberg:

Sabine is filosoof, geeft les op scholen – filosoferen met kinderen – en geeft hierover trainingen. Ze schrijft hieromheen boeken, zoals Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school, Philo & Sophia en drie keer het Onwijs Grote Filosofie Doeboek.

SabineWassenberg.jpg
cover packshot klein.jpg

Over Kamel Essabane:

Kamel promoveert aan de Universiteit van Nijmegen bij Comparative Religious Studies op het thema burgerschap en islamitisch onderwijs. Bij het Fahm Instituut geeft hij een cursus islamitische filosofie. Kamel werkte hiervoor als docent op de pabo voor islamitisch onderwijs en als onderwijsbegeleider en trainer bij Arkade.

Kamel-Essabane1jpg.jpg