top of page

In de media

Volzin
volzin .png

Greco Idema recenseerde De Zoon van de Gazelle met 5 sterren in VOLZIN. 

★★★★★

'De eerste druk van dit boek was snel uitverkocht. Ik snap wel waarom. De hervertelling is prachtig, is ontzettend goed werk van de filosofen Sabine Wassenberg en Kamel Essabane. De illustraties van Karuna Wirjosemito zijn ook prachtig. Kortom: dit boek is een echte aanrader!'

 

De Correspondent
Schermafbeelding 2023-02-02 164612.jpg

Hizir Cengiz schrijft in De Correspondent: '... die vragen raakten me, omdat ze iets vertegenwoordigen wat ik miste toen ik opgroeide. Ik kom uit een gelovig nest en een buurt – de Haagse Schilderswijk – waar de islam dominant is, en leerde dat bevragen en twijfelen uit den boze was. Haram zelfs. Dat Allah bestaat was een gegeven. Ik mocht daar wel vragen over stellen, maar niet kritisch bevragen.''

De Correspondent
kanttekening.jpg

Mariska Jansen interviewde Kamel en Sabine over De Zoon van de Gazelle. Haar stuk focust op de herkomst van het origineel, daar waar Ibn Tufayl het boek schreef waarop wij het prentenboek baseerden, in het prachtige Al-Andalus. 

Bonjour met Benzakour
Schermafbeelding 2023-01-09 180048.jpg

Interview door Mohammed Benzakour met Kamel Essabane en  Sabine Wassenberg over het boek De Zoon van de Gazelle. Live uitgezonden op radio AtosRtv op 6 januari 2023.  
 

Podcast hier te luisteren op Spotify  

Interview in Nieuw Wij
Kamel-en-Sabine-1170x680.jpg

Dubbelinterview met Kamel Essabane en Sabine Wassenberg, getiteld “We zijn met elkaar verbonden door fundamentele levensvragen”, over hun boek De Zoon van de Gazelle, door Ina Veldman. 

Column in Volzin over De Zoon van de Gazelle
Kind-leest-een-boek.webp

'Jarenlang liep ik rond met het idee om een boek met de titel God voor atheïsten te schrijven. Ik wilde uitleggen dat de God waarin atheïsten niet geloven – de oude wit bebaarde man op een wolk – zelden overeenkomt met de God waarin gelovigen wel geloven. Voor mijn gevoel had die God veel meer met verwondering te maken, een verwondering die ik als atheïstische filosoof steeds vaker voelde. Dat boek is er (nog) niet gekomen. Wel een ander boek, dat misschien wel op een veel treffendere manier dezelfde boodschap brengt.'

Podcast Marco Today
Podcast Sabine Wassenberg.png

Te gast bij de podcast Marco Today van Marco Hanegraaff om te praten over De Zoon van de Gazelle. 

Het bijzondere gesprek is te luisteren op verschillende kanalen:

SoundCloud

Spotify 
YouTube   
Rumble

*****Recensie in Trouw
recensie Trouw .jpg

 5 sterren recensie in Dagblad Trouw voor De Zoon van de Gazelle. Sjoerd Mulder:
"... ik vond deze hervertelling van Wassenberg en Essabane eigenlijk veel beter dan het origineel! Met de lichtvoetige taal van een kinderboek wordt dit middeleeuwse filosofische traktaat opeens een ontroerende bespiegeling over het leven, dat mij qua stijl deed denken aan Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry.
Een echte aanrader dus, om uit voor te lezen en te filosoferen met kinderen, maar stiekem ook om zelf, met Hayy mee, geraakt te worden door de duizelingwekkende schoonheid van dit bestaan."

Lerarencafe 
lerarencafe.jpg

De Meesters met Dromen organiseren een Lerarencafé ism De Amsterdamse Klas en Pakhuis de Zwijger. Aflevering #7 gaat over leesbevordering en ik ben uitgenodigd om uit De Zoon van de Gazelle voor te lezen en het belang van filosofie aan te stippen.

MR magazine
IMG_20220302_161813326~2[1].jpg

Omdat Robbert Dijkgraaf als nieuwe minister van onderwijs dat er meer ruimte moet komen voor verwondering, nieuwsgierigheid en verbeelding, schreef Frederik Smit een coverstory voor het blad dat alle medezeggenschapsraden in onderwijs kunnen lezen. Een verhaal over o.a.  filosoferen met kinderen.

Interview in Narthex
IMG_20220122_162107579.jpg

Tijdschrift voor levensbeschouwing en educatie, een interview door Jochem Quartel over het boek De Zoon van de Gazelle, dat goed ingezet kan worden voor lessen Levensbeschouwing of Godsdienst.

'Ieder mens komt de grote waartoe-vragen tegen'
mensenkinderen.png

Interview door Geert Bors in tijdschrift Mensenkinderen over het nieuwe boek De Zoon van de Gazelle.

Interview in Trouw n.a.v. Doeboek
Trouw beeld 1 Hanne van der Woude.jpg

Lodewijk Dros kwam voor een interview in Dagblad Trouw naar Groet om te wandelen en te praten over de natuur, ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie die dit jaar ('21) het thema 'natuur' draagt.

In de papieren krant en online verscheen het stuk.

Interview over Verwondering voor Zone
Zone 1.jpeg

Onderwijs Vakblad Zone maakte een editie over Verwondering en interviewde Sabine. Ook werd een hoofdstuk uit Philo & Sophia gepubliceerd.

Recensie in Mensenkinderen van Philo & Sophia
Schermafbeelding 2564-04-22 om 15.43.47.

Geert Bors, chef van het vakblad voor Jenaplanscholen Mensenkinderen, raadt in dit mooie artikel het prentenboek Philo & Sophia aan.

Artikel in NRC & NRC Next over Filosoferen (ook in tijden van Corona)
nrc.jpg

Een dubbelinterview Jessica van der Schalk en mij over filosoferen met kinderen. Naar aanleiding van de Maand van de Filosofie en met een inzet over filosoferen met kinderen over moeilijke thema's rondom de Corona situatie. Download het hier of lees het hier online.

De Denkwereld van een Kind (docu)
denkwereld.png

Documentairemaker Pieter Beijers maakte deze documentaire over filosoferen met kinderen. Hij interviewde o.a. Sabine Wassenberg en filmde in een van haar lessen. Kijk de docu hier.

Een van de beste filosofieboeken van 2017 - Kinderlogica
nieuw wij.jpg

Taede Smedes, ook van De Volkskrant, schreef voor de website van NieuwWij ('verbindt de verschillen') een uitgebreide recensie van Kinderlogica. Hij sluit af met de woorden: 'Het boek Kinderlogica is wat mij betreft een van de beste filosofieboeken die dit jaar verschenen zijn.'

Lees hier het artikel.

Psyche & Brein - Kinderlogica
psyche en brein.jpeg

Liesbeth Gijsel schreef voor het (Belgische) tijdschrift Psyche & Brein een interview over Kinderlogica. Lees hier meer.

Onderwijsblad - Kinderlogica
onderwijsblad.jpg

Mandy Pijl schreef het interview 'Filosoferen als middel tegen radicalisering'. Lees hier meer...

Artez
artez.png

Bij de hogeschool voor kunst ArtEZ gaf ik tijdens de studiedag Lost in Transition een workshop over identiteit n.a.v. mijn boek Mijn ego en ik. Hierover een interview. Kijk het hier.

Trouw - Kinderlogica
1.jpeg

1 april 2017 publiceerde Trouw een voorpublicatie van Kinderlogica plus een interview over filosoferen met kinderen. Lees hier meer.

Nederlands Dagblad recensie Kinderlogica
nederlands dagblad.png

Op 7 april 2017 verscheen van de hand van Taede A. Smedes een recensie in het Nederlands Dagblad van Kinderlogica en het boek van Stine Jensen over emoties. Lees hier meer.

Het Parool - Kinderlogica
17553870_1142107862565546_24612278613377

28 maart 2017 wijdde Lorianne van Gelder van Het Parool een mooi stuk aan filosoferen met kinderen.

iFilosofie
iFilosofie.png

Het artikel 'Filosoferen op een multiculturele basisschool' door Daniëlle Drenth, stond in april/mei 2017 #29 van iFilosofie, het online magazine van de ISVW.

Vanaf pag. 18. Je kunt het magazine als PDF hier lezen of downloaden.

Boekenkrant
Boekenkrant Kinderlogica.jpeg

De Boekenkrant van april 2017 besteedde grote aandacht aan Kinderlogica.

Hier staan de foto's van het artikel met leuke quotes van kinderen erbij.

Ook staat een vermelding van Kinderlogica op de website van de Boekenkrant.

Brandpunt+
brandpunt plus.png

Jeroen Pen publiceerde op de website van Brandpunt plus op 11 april 2017 het artikel: Deze filosofe bespreekt moeilijke onderwerpen op multiculturele basisscholen. Lees het hier.

Mijn ego en ik, recensie *****
Trouw
Recensie Mijn ego en ik.jpg

Marc van Dijk schreef een recensie van Mijn ego en ik en beloonde het met 5 sterren. Lees hier meer.

Mijn ego en ik -Filosofie Magazine
SabineWassenberg-kick smeets.jpg

In Filosofie Magazine van mei 2015 staat een interview, geschreven door Annette van der Elst.

De Nachtzoen
sabine nachtzoen.png

Bij De Nachtzoen van 13 oktober 2015 was Sabine wederom te gast bij Colet van der Ven om te praten over de nacht en Mijn ego en ik.

Nachtzoen 2
Nachtzoen image.jpg

Bij De Nachtzoen van 11 september 2015 was Sabine te gast bij Colet van der Ven om te praten over haar werk filosoferen met kinderen. Ze leest hierbij een korte passage voor uit Mijn ego en ik. Kijk het hier.

Non-dualisme
non-dualisme.png

Op de website nondualisme.nl van radio-DJ Patrick Kicken staat sinds november 2015 een interview met Sabine van vijf kwartier over allerlei advaita thema's en meer. Bekijk het hier.

bottom of page