Sabine Wassenberg in de media

Artikel in NRC & NRC Next over Filosoferen (ook in tijden van Corona)

Een dubbelinterview Jessica van der Schalk en mij over filosoferen met kinderen. Naar aanleiding van de Maand van de Filosofie en met een inzet over filosoferen met kinderen over moeilijke thema's rondom de Corona situatie. Download het hier of lees het hier online.

De denkwereld van een kind

Documentairemaker Pieter Beijers maakte deze documentaire over filosoferen met kinderen. Hij interviewde o.a. Sabine Wassenberg en filmde in een van haar lessen. Kijk de docu hier.

Een van de beste filosofieboeken van 2017

Taede Smedes, ook van De Volkskrant, schreef voor de website van NieuwWij ('verbindt de verschillen') een uitgebreide recensie van Kinderlogica. Hij sluit af met de woorden: 'Het boek Kinderlogica is wat mij betreft een van de beste filosofieboeken die dit jaar verschenen zijn.'

Lees hier het artikel.

Webinar Klas op Stelten

De organisatie Herinneringseducatie in België nodigde Sabine uit om deel te nemen in het webinar Klas op Stelten, Meerstemmig Praten, om het te hebben over hoe om te gaan met controversiële onderwerpen in de klas. De live webinar was op 11 oktober 2017 en hier is de webinar achteraf te bekijken.

Onderwijsblad

Mandy Pijl schreef het interview 'Filosoferen als middel tegen radicalisering'. Lees hier meer...

Tegen de stroom in @Omroep Helmond

Een interview over Kinderlogica bij Omroep Helmond van 20 juni 2017 is hier na te luisteren.

Woord en Dienst

In het augustusnummer van 2017 staat een stuk over Emoties bij Kinderen, geschreven op verzoek, voor het blad Woord en Dienst, een opiniërend magazine voor protestants Nederland. Lees het hier.

Psyche & Brein

Liesbeth Gijsel schreef voor het (Belgische) tijdschrift Psyche & Brein een interview over Kinderlogica. Lees hier meer.

ArtEZ interview over identiteit

Bij de hogeschool voor kunst ArtEZ gaf ik tijdens de studiedag Lost in Transition een workshop over identiteit n.a.v. mijn boek Mijn ego en ik. Hierover een interview. Kijk het hier.

NRC: Kinderlogica op nummer 2

Bij de 'Pas verschenen'- boeken staat Kinderlogica op nummer 2!

'zou verplichte lesstof voor álle leerlingen in groep 8 moeten zijn!'

Trouw

1 april 2017 publiceerde Trouw een voorpublicatie van Kinderlogica plus een interview over filosoferen met kinderen. Lees hier meer.

Parool

28 maart 2017 wijdde Lorianne van Gelder van Het Parool een mooi stuk aan filosoferen met kinderen.

Radio 5: Zin in Weekend

22 en 23 april 2017 zond radio 5 binnen het programma Zin in Weekend twee fragmenten uit met opnames in de klas en interviews met Sabine Wassenberg, naar aanleiding van haar boek Kinderlogica.

De eerste aflevering begint het item met Sabine op minuut 19:30 tot 24:36. Hier te beluisteren.

Het tweede start het item met Sabine op minuut 19:15 tot 24:33. Hier te luisteren.

iFilosofie

Het artikel 'Filosoferen op een multiculturele basisschool' door Daniëlle Drenth, stond in april/mei 2017 #29 van iFilosofie, het online magazine van de ISVW.

Vanaf pag. 18. Je kunt het magazine als PDF hier lezen of downloaden.

Boekenkrant

De Boekenkrant van april 2017 besteedde grote aandacht aan Kinderlogica.

Hier staan de foto's van het artikel met leuke quotes van kinderen erbij.

Ook staat een vermelding van Kinderlogica op de website van de Boekenkrant.

Radio1 Langs de lijn en omstreken

11 april was Sabine te gast in het programma Langs de lijn en omstreken op Radio1. In de pauze van de wedstrijd Barcelona-Juventus hebben de presentatoren met mij een stukje van het waarheidsspel gespeeld.

Nederlands Dagblad recensie

Op 7 april 2017 verscheen van de hand van Taede A. Smedes een recensie in het Nederlands Dagblad van Kinderlogica en het boek van Stine Jensen over emoties. Lees hier meer.

Brandpunt plus

Jeroen Pen publiceerde op de website van Brandpunt plus op 11 april 2017 het artikel: Deze filosofe bespreekt moeilijke onderwerpen op multiculturele basisscholen. Lees het hier.

Radio NH: Lunchroom

Bij radio Noord-Holland's Lunchroom was Sabine te gast op 29 maart om 13:00 om te praten over filosoferen met kinderen, ter gelegenheid van de lancering van Kinderlogica. Het is hier na te luisteren. Klik op 13:00 uur.

Mijn ego en ik, recensie (5 sterren) Trouw

Marc van Dijk schreef een recensie van Mijn ego en ik en beloonde het met 5 sterren. Lees hier meer.

De Nachtzoen 2

Bij De Nachtzoen van 13 oktober 2015 was Sabine wederom te gast bij Colet van der Ven om te praten over de nacht en Mijn ego en ik.

Filosofie Magazine

In Filosofie Magazine van mei 2015 staat een interview, geschreven door Annette van der Elst.

De Nachtzoen

Bij De Nachtzoen van 11 september 2015 was Sabine te gast bij Colet van der Ven om te praten over haar werk filosoferen met kinderen (WonderWhy). Ze leest hierbij een korte passage voor uit Mijn ego en ik. Kijk het hier.

 

Nondualisme.nl

Op de website nondualisme.nl van radio-DJ Patrick Kicken staat sinds november 2015 een interview met Sabine van vijf kwartier over allerlei advaita thema's en meer. Bekijk het hier.

Radio René

Op Radio René is een interview te beluisteren met Sabine over Mijn ego en ik, gedaan door Marc van Dijk, ten tijde van de Filosofienacht 17 april 2015.

 

OBAlive

Bij OBAlive interviewt Bettine Vriesekoop Sabine Wassenberg en Hiske van Ravesteijn, in de aflevering van 21 april 2015 bij de Boeddhistische Omroep Stichting.

Please reload

​© 2013 by Sabine Wassenberg

  All rights reserved.