top of page

Persoonlijke sessies

Filosofisch consult met narratieve therapie en eventueel EMDR

 

Opgeleid als filosoof heeft Sabine een training tot filosofisch consulent gevolgd bij de VFP. Niet als psycholoog, iemand die werkt volgens diagnoses en behandelplannen om de psyche te behandelen. Maar als filosoof, iemand die de psyche en de narratieven en cognities wil onderzoeken, bevragen en in dit geval natuurlijk ook nog ten positieve wil aanpassen. 

Narratieve therapie

Een techniek uit de psychologie waarbij je ook niet diagnostiseert, maar iemands wereldbeeld, zelfbeeld, 'verhaal', onderzoekt. Wat je gelooft over jezelf is namelijk van immense invloed op je leven. Gezamenlijk schrijven we verder en vervangen we de pijnpunten door vruchtbare ideeën.

EMDR

Misschien is het lang geleden gebeurd. Maar de herinnering is niet zoals andere herinneringen. De ervaring zelf ging gepaard met een hoge dosis angst en nu probeert je geest deze herinnering te ontlopen, want als je eraan denkt voel je al die nare gevoelens weer. Maar het altijd vermijden kost je veel energie en het trauma blijft kracht houden, hoe goed je ook probeert het te vergeten.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is naast Cognitieve Gedragstherapie en Exposure therapie, de meest succesvolle therapie voor het oplossen van het Post Traumatische Stress Syndroom. Wetenschappers hebben de verschillende technieken grondig bestudeerd en ze merkten dat er meerdere technieken mogelijk zijn, maar in feite één protocol werkt verrassed goed. Professionals zijn hiervan ondersteboven. Ze generen zich om te bekennen dat je niet meer zes jaar hoeft te studeren om dit te kunnen en neurologisch is het nog niet eens duidelijk hoe het werkt, maar het werkt.

Met EMDR ga je terug naar de herinnering die traumatisch was, visueel en erover pratend. Terwijl je ondertussen naar mijn vingers kijkt die heen en weer bewegen (of een headset met piepjes links en rechts) begint het trauma de emotionele, stressvolle associatie te verliezen. Het verandert van een trauma in een herinnering.

Hiernaast ontdekken we samen de negatieve cognitie over jezelf die onder de emotionele lading ligt, verbonden aan het trauma. Zelfs al klinkt het nu onmogelijk, het wordt vervangen door de positieve tegenhanger van de cognitie.

Voor een idee hoe het werkt, kijk de korte film op Youtube hiernaast.

Prijs

100 euro per uur exclusief btw.

 

Vergoeding

Mijn sessies worden niet door een zorgverzekeraar vergoed. Ik werk dan ook niet zoals GGZ psychologen die BIG-geregistreerd zijn. Ik maak geen behandelplan waarbij ik een diagnose opstel met relatie tot de DSM5 (persoonlijkheidsstoornissen etc). Ik ben niet een dokter die je beter maakt, maar we 'werken' samen.

Je beslist zelf je tempo, de frequentie van je afspraken, wanneer en of je verder/dieper wilt gaan. Het is net als een massage boeken, je kiest ervoor om je geest aandacht te geven en betaalt er zelf voor.

Ook is handig dat de EMDR niet als techniek pas bijvoorbeeld in sessie 6 aangewend wordt, maar direct. De eerste sessie bestaat uit een inventarisatie van jouw verhaal plus desgewenst (uitzonderingen daargelaten) een EMDR-sessie.

Ik werk graag in sessies van 90 minuten en met tussenperiodes van twee weken, maar zoals gezegd, je bepaalt zelf hoe je je eigen proces wilt inrichten. 
 


 

Locaties

Ik werk op verschillende locaties:

  • Amsterdam: Het Coachhuis, Binnenkant 24 (nabij CS)

  • Alkmaar: Wakker Bewustzijn, Westerweg 14

  • Bergen: De Berkeley, Nesdijk 20 H  

  • Groet: bij mij thuis

  • ONLINE

 

Neem contact op voor vragen en om een afspraak te plannen op een locatie naar keuze.

Psychologie van de koude grond

Filosofische-psychologische reflecties op hoe de geest werkt

Testimonials

Sabine heeft een afstandelijke dichtbijheid. Het maakt het veilig om alles te zeggen. 

R., Amsterdam

 

 

 

This EMDR is magic! You are a wizard!

S., Ibiza

 

 

 

Je hebt me erg geholpen door mijn mentale emotionele staten met je te delen. Ik voelde me veilig en dat is erg belangrijk. Ik bleef mijn eigen pad volgen (en niet het jouwe), wat goed is want het is MIJN pad. Je gaf me genoeg ruimte.

M., Naarden

Sabine is een speciale vrouw. De manier waarop ze in mijn verhaal naar thema's zoekt om op te werken voelde erg puur en oprecht. 

A., Leidschendam

Speciaal je advies niet een nieuw verhaal te schrijven vanuit een depressieve toestand, heeft me erg geholpen.

P., Amsterdam

 

bottom of page