top of page

Vision Quest

De Indianen (native Americans) schijnen het ook te doen. Ze sturen hun jongemannen op een Vision Quest om volwassen te worden. Ook ouderen gaan nog geregeld, als er een spirituele noodzaak voor is. Een queeste om iets te zien, letterlijk. Even tijd nemen om eens goed te kijken en de ware visie binnen laten komen.


Een paar dagen, om te beginnen vier, zonder eten en drinken, op een zelf afgebakende cirkel van een aantal m2. Ze dienden er niet meer uit te komen. Niet om eten te zoeken, om te vluchten van wilde beesten, om vermaak te zoeken, naar de wc te gaan. Alles gebeurde in de cirkel, voor vier dagen. Gevorderden namen zelfs langer de tijd, bijvoorbeeld tien dagen, weliswaar met wat drinken erbij, maar nog steeds vastend. Logisch dat de visioenen op zo'n lege maag makkelijker begonnen op te spelen. Onder het maanlicht, in de kou 's nachts, de hitte overdag. Met de pure verveling van de ellenlange uren. Oerangsten spelen op en je komt behalve een eventuele wolf die huilt in het maanlicht, vooral ook jezelf eens goed tegen.


Er zijn varianten ook in het Westen van deze traditie. Zoekende westerlingen met een avontuurlijke inslag én de behoefte om eens goed aan zelfonderzoek te doen, schrijven zich in voor georganiseerde reizen waarin ze de rituelen van de Indianen overnemen. Degenen die op hun Vision Quest zijn worden voor die periode door de rest van de tribe ondersteund. De achterblijvers zwaaien ze uit, maken muziek die van een afstand door de valleien te horen is, doen zelf ook meditaties en zweethutten en na afloop ontvangen ze hun familie natuurlijk warm en liefdevol.

De Opleiding Persoonlijk Leiderschap is geen Indianen Vision Quest. Maar op een zekere manier wel. Je laat je huis en werk en familie achter, je gaat de natuur in. Door de coaches word je ondersteund, dus je bent niet alleen, maar net als de eenzame Quest-gangers kom je jezelf tegen. Je hoeft geen slangen te trotseren en hoort geen wolven huilen, maar voor iedereen is zelfreflectie soms confronterend. Echte vooruitgang en groei is alleen maar dan mogelijk, als je daar durft te kijken waar het nog donker en onbelicht is.


Dat kan alleen als je er de tijd, rust en stilte voor neemt. Dit is wat we op Ibiza zullen accomoderen. En we sturen iedereen ook héél even de berg op, voor een mini-Vision Quest....
46 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page