top of page

Narratieven en jijzelf

Je leven bestaat uit een wirwar aan verhalen. Vanaf je geboorte (of misschien daarvóór al) begint je biografie, vol gebeurtenissen, feiten, die jou maken tot wie je bent. Deze levensgeschiedenis is hopelijk rijk en kleurrijk, en waarschijnlijk gevuld met een hoop mooie pagina's en ook met donkere pagina's die je het liefste had overgeslagen.


Maar er spelen in een mensenleven meer verhalen dan alleen de feiten. Er zijn ook de verhalen die wij zelf bedenken, de dingen die we onszelf voorhouden, de overtuigingen waarin we geloven over de wereld en onszelf. Dit netwerk van overtuigingen vormt een web waarin we soms gevangen zitten. De verwachtingen die we hebben, de verzinsels die we voor waar houden, maar ook de waarden die we hoog achten. Het zijn onze constructen in onze mentale wereld, die niet tastbaar zijn en eigenlijk alleen ideeën.

Kom je nog een niveautje dieper in jezelf, dan schudt je al die narratieve lagen van je af en zie je Jezelf zonder verhalen. Wie ben jij nou zonder die verhalen? Ben jij dan nog steeds 'Manager' of 'CEO'? Ben je nog steeds 'zorgzame moeder'? Of 'die attente vriend'?


Het zijn de ideeën die je gedrag bepalen en je leven vormgeven. Misschien zijn deze eigenschappen deel van de buitenste schil van de ui of misschien zijn ze deel van je diepste wezen.

Op Ibiza duiken we in de rust en de stilte die je vindt in het zingen van de krekels en nemen we de tijd om te reflecteren op jezelf, waardoor je helder krijgt welk deel wezenlijk van jou is en welke niet. Wie weet voel je duidelijk waarvoor jij leeft, wat er waardevol is in het leven en wie jij wilt zijn. Hiervoor is een pas op de plaats nodig, de ui moet gepeld, verhalen moeten verteld, gehoord en belicht worden vanuit jouw persoonlijk leiderschap. Jij bepaalt uiteraard zelf wie je bent, welke keuzes je maakt en welke kant je op wilt. Dat is het leiderschap waartoe deze opleiding de gelegenheid geeft.


En waar kun je dat beter doen dan in de rust en de stilte van die krekels? Met de zon voor een positieve ontspannen blik, een zwembad voor een verfrissing en de bergen, olijfbomen en de geur van de vijgenboom om je heen om je uit de beslommeringen van thuis te onttrekken.14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page