top of page

Lichaam & Geest

We hebben een lichaam en we hebben een geest. Of zijn we een lichaam en hebben we een geest? Of wacht... zíjn we een geest en hébben we een lichaam?

Filosofisch gezien raken we al in de war bij een enkele vraag erover. Toch zit in onze taal deze strikte scheiding hardnekkig verweven, omdat we twee woorden hebben voor beide 'dingen'.


Wonderlijk is het als je erbij stilstaat dat je met je geest je kleine teen kunt voelen. Je geest is dan letterlijk ín je kleine teen aanwezig. Of is je kleine teen dan ín je geest?

Ik voel me moe door een emotionele strijd en ik ben fysiek én psychisch bek-af.

Iemand die onzeker is gaat met haar schouders opgetrokken lopen en haar lichaam weet werkelijk niet meer hoe de schouderspieren zich weer moeten ontspannen. Emoties kunnen in het lijf gaan zitten, in de buik, in de nek, op het hart....


Ik ben voor het eerst mijn lichaam en geest weer met elkaar gaan verbinden sinds een van mijn eerste ademsessies bij Tom. Plotseling realiseerde ik me hoe verbonden ze zijn, hoe hetzelfde, hoe ze in elkaar overlopen. De sessie beschreef ik in mijn boek Mijn ego en ik en op Toms website staat het hoofdstuk online. Lees het hier!


In de twee retreats op Ibiza schenken we aandacht aan deze lichaam-geest-connectie, ook met de adem.

Inschrijven last minute kan nog! 20-25 mei in een villa met zwembad!

Of 27 mei- 2 juni in de rustieke finca van Tom, ook met yinyoga van Erika!


Te gek als je meegaat!

Sabine33 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page