SABINE WASSENBERG
Filosoferen over Levensvragen
gratis workshop ONLINE
3 november 2021, 14:30 – 16:30 uur VOL
extra datum: maandag 8 november 20:00 - 22:00 uur
In deze online meeting spreken (kinder)filosoof Sabine Wassenberg en Kamel Essabane over het vak filosoferen in het primair onderwijs. Het is een introductie van de werkvorm van het filosoferen, wat een mogelijke invulling kan zijn van de plicht van scholen om iets te doen met burgerschap, maar ook de vorm kan zijn van lessen levensbeschouwing, godsdienst of humanistische vorming.
​
In onze pluriforme samenleving hebben leerlingen, hoe duidelijk afgebakend de school ook is, verschillende culturele achtergronden, andere geloofsovertuigingen en invullingen van welke levensbeschouwing ze ook hebben. Hoe ga je hierover in gesprek op een manier die niet dogmatisch is, niet stuurt, niet afkeurt en zo een veilige sfeer creëert voor iedereen?
Hoe kun je met leerlingen verder gaan dan alleen een plaatje van een tempel, kerk of moskee laten zien en de feesten benoemen, zonder zelf een expert te zijn?
In deze introductie-workshop laten Sabine en Kamel zien hoe de methode van het filosoferen uitkomst biedt. In deze workshop zitten korte oefeningen om zelf een duidelijker beeld te krijgen wat het is en er is een mogelijkheid tot vervolgtrainingen.
Deze workshop van 3 november zelf is een vrijblijvende kennismaking en iedereen is welkom.
Voor vragen stuur een mail naar Kamel Essabane of Sabine Wassenberg.
Na inschrijving krijg je een link toegestuurd voor de Zoom-meeting.
​
​
Meer weten?
Over het boek De Zoon van de Gazelle, klik hier.
Over de vervolgtraining Filosoferen over Levensvragen, klik hier.
​
​
Inschrijven:
Inschrijven kan door het invullen van het online inschrijfformulier.
Kosten:
Deze online introductie workshop is gratis.
​​
​
​
​
Over de trainers:
Sabine Wassenberg:
Sabine is filosoof, geeft les op scholen – filosoferen met kinderen – en geeft hierover trainingen. Ze schrijft hieromheen boeken, zoals Kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school, Philo & Sophia en drie keer het Onwijs Grote Filosofie Doeboek.
Over Kamel Essabane:
Kamel promoveert aan de Universiteit van Nijmegen bij Comparative Religious Studies op het thema burgerschap en islamitisch onderwijs. Bij het Fahm Instituut geeft hij een cursus islamitische filosofie. Kamel werkte hiervoor als docent op de pabo voor islamitisch onderwijs en als onderwijsbegeleider en trainer bij Arkade.
​
​
​