top of page

Filmdialogen

 

 

 

In een filmdialoog kijken we met een groep een korte film van filmmaakster 
Nuria Zantman. We kunnen kiezen uit de film Rebellious Silence (2021) over een Iraanse vrouwenrechtenactiviste en Remember Me (2022) over Shibolo Awali, de Oegandese mensenrechtenadvocaat met als expertise LHBTI.

 

We starten aan de hand van de film een filosofische dialoog over mensenrechten. Bij beide films gaat het om de strijd voor eerlijkheid. Wat is oneerlijkheid? Is het wijs om je te schikken in je lot? Waar in de wereld of in je leven dichtbij zie je onderdrukking? Waar haalt een mens de kracht vandaan om zich te bevrijden van onderdrukking?  


In een filosofisch gesprek wordt de verdieping gezocht en er kan ook persoonlijk gedeeld worden.

 

De gesprekken worden begeleid door filosoof Sabine Wassenberg en filmmaakster Nuria Zantman. Ze kunnen als onderdeel van het project Who's Right? gevoerd worden in Amsterdam-West, maar ook daarbuiten. Hier is een verslag te lezen van een dialoog gevoerd bij het SPE, Servicepunt Emancipatie, dat ging over Rebellious Silence en dus over vrouwenrechten. 

Informeer hier bij interesse in een van de dialogen.   

 

rebel.webp

Rebellious Silence, Nuria Zantman (2021)

Remember Me_edited.jpg

Remember Me, Nuria Zantman (2022)

Nuria Zantman werkt als moderator en documentairemaker bij Stichting URGENT en Projectmanager bij Shelter City Amsterdam. Zij produceerde en regisseerde onder meer de korte documentaires Rebellious Silence en Remember Me.

nuria.jpg

Nuria Zantman

Sabine Wassenberg

Sabine Wassenberg is filosofisch gespreksleider en auteur van filosofische non-fictie boeken, onder meer Mijn ego en ik en Kinderlogica

sabine.jpg
bottom of page