top of page

Verdiepingstraining 

9 en 23 maart 2024 / 8 en 29 maart 2025

Heb je al kennis gemaakt met filosoferen met kinderen/jongeren, maar ben je op zoek naar concrete manieren om ermee aan de slag te gaan in de praktijk? Of weet je eigenlijk wel hoe je dat kunt doen, maar wil je weten hoe je meer diepgang kunt creëren? Probeer je het zelf al weleens uit, maar wil je ideeën, ervaringen en tips van anderen horen? 

 

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een certificaat. Dit is een follow-up na de beginnerstraining van november.

 

In deze verdiepingscursus versterk je jouw vaardigheden om een filosofisch gesprek te begeleiden. Je leert sterke argumenten te onderscheiden van drogredenen. Je creëert diepgang in een filosofisch gesprek. Ook krijg je didactische tips aan de hand van realistische voorbeelden uit het onderwijs. We werken vanuit een viertal bekende filosofische vraagstukken. De Socratische, verwonderende houding staat centraal.

De training bestaat voor een groot deel uit zelf filosoferen, zelf begeleiden en elkaar feedback geven. Na deze training heb je het vertrouwen dat je het gesprek niet alleen kunt beginnen, maar ook dat je de diepgang kunt vasthouden die je wilt. En met het inzicht in de logica achter redeneringen, kom je nog beter beslagen ten ijs om ook in het filosofische gesprek de deelnemers nóg kritischer te leren denken.

 

Voor wie?

Voor iedereen die in het onderwijs of in de opvoeding met kinderen/jongeren filosofeert en hier een verdieping in wil aanbrengen (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, HVO'ers, ouders/ verzorgers).

 

Waar: 

De Kargadoor
Oudegracht 36

3511 AP Utrecht

 

Wanneer:  

Zaterdag 9 en 23 maart 2024 (/ 8 en 29 maart 2025) van 10.00 uur tot 17.00 uur 

 

2 losse trainingsdagen:

Komen de data je niet allebei goed uit of wil je vooral richten op één van beide onderwerpen? Je kunt elke trainingsdag ook afzonderlijk volgen. 

Verdiepingsdag 1 is gericht op het aanscherpen van je vaardigheid als gespreksleider om zinvolle interventies te doen binnen het filosofische gesprek.  

Verdiepingsdag 2 is gericht op de logica achter redeneringen, om jezelf en de deelnemers nog kritischer te leren denken.

 

Wie geven deze training?

Karen Faber: orthopedagoge en filosofe bij Wereldwijs Filosoferen en/of
Maaike Merckens: juriste en filosofe bij WonderWhy en/of
Sabine Wassenberg: filosofe, schrijfster

Registeruren:

18 RU

 

Kosten:  

548 euro. 
Inclusief lunch en koffie/thee.  

Vanwege de registratie van WonderWhy bij het CRKBO zijn onze tarieven vrijgesteld van btw.

Inschrijven:

Inschrijven kan door het invullen van het online inschrijfformulier.

Logo Opleiding Kinderfilosofie.jpeg
bottom of page