top of page

DEEP DIVE WITHIN

Tijd voor jezelf en diepe ontspanning

Een week met yin-yoga en meditaties op het magische eiland Ibiza...

27 mei - 2 juni 2019

 

Voor wie? Iedereen die op zoek is naar ontspanning, die zichzelf een cadeautje wil geven. Yoga-ervaring is niet vereist. Beginners, gevorderden, jong, stijf, flexibel, ouder, dun, dik, gestressed, burnout, gelukkig, verlicht en alles er tussen in, iedereen is welkom.  

 

Wil je tijd nemen om te weten wie je (ook al weer) bent? 

Soms gaat het leven te snel en hopen stress en verhalen zich op, zodat de rust, je centrum (of hoe je het ook wilt noemen) niet meer voelbaar lijkt.
In deze week op Ibiza creëren we de gelegenheid om terug te keren in het windstille oog van de storm, daar waar het stil is in jezelf. We doen dat door een heerlijk verblijf in een rustieke finca (villa/boederij) in het Noorden van Ibiza. Geen party’s vol drank en drugs, geen telefoon, zwembad en winkelcentrum, maar olijfbomen, hangmatten yoga, ontspanning, een lange tafel met verse, gezonde, biologische maaltijden en ’s avonds thee onder de sterren.

De Healing House ligt vlakbij de oeroude grot waar de godin van Ibiza, Tanit, vereerd werd. Velen beweren dat de energie van het eiland vrouwelijk en zacht is. Ervaar zelf of dit waar is...

bloem foto by Kim de Jong.jpg
De locatie

De finca van Tom, de Healing House, oftewel TierrAguila ligt op een berg in het rustige Noorden van Ibiza. Vlakbij de grot van de godin Tanit en vlakbij het turquise strand van Cala St Vicente. De finca zelf is al een heerlijke plek om in een van de hangmatten te hangen. Je kunt in 45 minuten naar dit of een ander strand lopen via een prachtige wandeling over de berg of door de vallei.

Terwijl het zuiden van Ibiza behoorlijk toeristisch is met discotheken en hoogbouw, vind je in het Noorden vooral olijfboomgaarden, bossen, de leukere strandjes, al dan niet met een chiringuito (klein cafeetje met rieten parasolletjes).

Wat je kunt doen is een auto huren en in de vrije tijd in het programma zelf op pad gaan. Wij kunnen je allerlei leuke plekken aanraden. Een auto delen met een van de deelnemers is ook mogelijk.

 

De finca zelf is een authentieke oude boerderij, met verschillende casita’s en een hoofdgebouw, die elk een badkamer hebben. Ze zijn niet (overbodig) luxe, wel heel sfeervol! Er zijn geen tv’s en er is geen zwembad, maar je bent deze week echt dichterbij de natuur. We zijn veel buiten. Er is een groot yogadek tussen de carob-bomen, ’s nachts horen we de krekelconcerten en we dineren aan lange tafels, gezonde -biologische- maaltijden kleurrijk en supersmakelijk.

community ruimte foto by Kim de Jong.jpg
terras bij kleine casita foto by Kim de
Het programma & de begeleiders

 

Yin yoga & meditatie door Erika Kennedy

Niet voor niets een van de meest populaire yogastijlen van dit moment: Yin-yoga stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt, zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld als voorbereiding op meditatie, maar het is vooral een fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. In Yin-yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige en ontspannende karakter van een Yin-yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam door er gewoon te zijn.

 

Sinds haar twintigste heeft Erika haar yoga practice ontwikkeld bij vele scholen, totdat ze haar lerares vond, Anat Geiger. Dankzij Anat leerde Erika meer liefde en rust in zichzelf te vinden en dit deelt zij nu met de wereld. Door haar zangverleden heeft ze een aangename stem die een ontspannende effect heeft. De lessen van Erika worden gekenmerkt door rust, diepgang en verwelkoming.

Erika-Kennedy-Personal-Branding-Photosho

Filosofie & coaching door Sabine Wassenberg

Als schrijfster van o.a. Mijn ego en ik, verzorgt Sabine een rode draad door de week heen met een aantal filosofische en reflectieve sessies. Hierin wordt gemediteerd, verwonderd, geschreven en gedeeld. Wie of wat heeft de controle over de beleving van zijn leven? Waar zit je centrum eigenlijk? Wat is een ‘ik’? En wat zit er op individueel en mentaal niveau in de weg, om het leven als één groot fantastisch wonder te kunnen ervaren?

Iedereen krijgt de kans op begeleiding in dit vinden van zijn/haar rust in privégesprekken. 

Sabine geeft als filosoof lessen op scholen (WonderWhy) en verzorgt trainingen, workshops en lezingen rondom filosofie. Daarbij geeft ze ook privé-sessies waarin EMDR wordt gebruikt. Meer over Sabine: www.sabinewassenberg.com 

Sabine Wassenberg - fotografie Ingrid Ve

Yoga Nidra door Mickey Smid

Yoga-nidra betekent: de slaap van de yogi. In deze sessies word je liggend op je rug begeleid in een verhoging van je lichamelijke bewustzijn. Vervolgens kom je in een soort lucide (bewuste) droomtoestand. Door geleide visualisaties en muziek maak je een mentale reis terwijl je lichaam in een diepe ontspanning kunt toelaten die je lichaam in het drukke leven van alledag haast nooit kan bereiken. De geest blijft wakker, een oefening waarvan je geest zelf sterker wordt: jij bent namelijk in controle.

Mickey maakt in het dagelijks leven muziek in zijn eigen studio. Hij is bijzonder gevoelig voor geluid en sfeer, kiest de muziek van de nidra-sessies daardoor zorgvuldig uit en je kunt goed bij hem terecht over het thema overprikkeling van de stad.

mickey foto.jpg

Ademsessies door Tom van Huijstee

In ademhalingssessies van Tom voelen we hoe mentale en lichamelijke spanning in de weg zit van een diepe en verbonden ademhaling. Door toch te concentreren op die gebieden in het lichaam waar de spanning zit, en deze spanning eruit te tonen, komt er een ontlading, waarna je je lichamelijk en mentaal bevrijd voelt. 

Een bijzondere ervaring waarover je hier alvast meer kunt zien en lezen.  

De locatie waar de retreat plaatsvindt is de finca waarin Tom het grootste deel van het jaar woont en zijn eigen retreats organiseert. De Healing House. Hij heeft de finca zelf tot TierrAguila gedoopt, wat het Land van de Adelaar betekent.

Tom 2 Ibiza september 2013_edited.jpg
Kosten

Verblijf in de finca met gedeelde badkamer:

895 euro voor verblijf in een gedeelde kamer

1095 euro voor verblijf in een privékamer

 

Of verblijf in de casita met je eigen badkamer:
975 euro per persoon als je de casita deelt met iemand
1350 euro als je de casita voor jezelf alleen wilt boeken!

 

Of verblijf in de grote slaapkamer bij de gemeenschappelijke ruimte,

waar 4 personen slapen en een badkamer delen.

850 euro per persoon

 

Deze prijzen zijn inclusief verblijf, eten, drinken en alle groepssessies.

Deze prijzen zijn exclusief vlucht en huur van je eigen auto.

Wil je een pick-up van de airport, dit kan voor 50 euro per rit. Deze kosten kun je eventueel splitsen met iemand anders.

Desgewenst kun je ook extra privésessies bij een van ons boeken of bijvoorbeeld een massage of healing bij onze connecties op het eiland, informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op als de kosten een probleem voor je zijn en je hebt deze week echt nodig. Als je -voor minder- op het knusse zolderkamertje in de finca wilt slapen, is dat ook mogelijk.

 

Meer info & reserveringen

Bel Sabine 06-19029400 of stuur een mail naar sabinewassenberg@gmail.com,

of bel Erika 06-51978904 of stuur een mail naar kennedyerika1978@gmail.com.

Of schrijf je meteen in via het inschrijfformulier!

yogadeck in de natuur foto Kim de Jong.j
garden foto by Kim de Jong.jpg
community ruimte 2 by Kim de Jong.jpg
bottom of page