top of page

Sun, Mar 05

|

Amsterdam

Filosoferen met De Zoon van de Gazelle

Registration is closed
See other events
Filosoferen met De Zoon van de Gazelle
Filosoferen met De Zoon van de Gazelle

Tijd en plaats

Mar 05, 2023, 3:00 PM – 4:30 PM

Amsterdam, De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227, 1055 DT Amsterdam, Netherlands

Over de workshop

Op zondag 5 maart om 15.00 uur wordt bij in De Nieuwe Boekhandel een heel bijzonder prentenboek gepresenteerd. Het heet De Zoon van de Gazelle, en is een hervertelling voor kinderen van de oudst bekende Arabische roman Het verhaal van Hayy Ibn Yaqzan, in de 12e eeuw geschreven door de filosoof Ibn Tufayl.

Dit boek vertoont overeenkomsten met Robinson Crusoë en Jungle Book, en vertelt het verhaal van een baby die, met een hert als zijn moeder, opgroeit op een onbewoond eiland. Dit kind weet zich, door superieure beheersing van de Logica, alle kennis over de wereld en het menselijk bestaan eigen te maken.

"Een echte aanrader dus, om uit voor te lezen en te filosoferen met kinderen, maar stiekem ook om zelf, met Hayy mee, geraakt te worden door de duizelingwekkende schoonheid van dit bestaan."  🌟🌟🌟🌟🌟 Dagblad Trouw

De schrijvers van deze prachtige bewerking, Sabine Wassenberg en Kamel Essabane, komen vertellen waarom dit zo’n belangrijk boek is en geven een korte workshop over de manieren waarop je met je kinderen een filosofisch gesprek te voeren. Vervolgens voeren we samen het filosofische gesprek, met de focus op de kinderen, maar ook de volwassenen mogen hierbij meepraten.

Alle schooldirecteuren, docenten, ouders, grootouders, tantes en ooms: iedereen is welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken. En neem dus vooral je kind(eren) mee! 

Natuurlijk kun je achteraf het boek kopen en door Kamel Essabane en Sabine Wassenberg laten signeren.

Share This Event

bottom of page