top of page

Tue, Apr 05

|

Filosoferen met De Zoon van de Gazelle (9+)

Filosoferen met De Zoon van de Gazelle

Voor ouders en leerkrachten. Online workshop over hoe je met de verhalen in dit boek kunt filosoferen over levensvragen.

Registration is closed
See other events
Filosoferen met De Zoon van de Gazelle
Filosoferen met De Zoon van de Gazelle

Tijd en plaats

Apr 05, 2022, 7:30 PM – 9:00 PM

Filosoferen met De Zoon van de Gazelle (9+)

Over de workshop

Na elk hoofdstuk in dit boek worden levensvragen gesteld en kan een filosofisch gesprek volgen. In deze workshop introduceert schrijver en trainer Sabine Wassenberg hoe je het gesprek kunt starten en filosofisch op gang houden. Door vooral zelf door te vragen, te luisteren en niet zélf antwoorden te geven.

We bespreken:

- de Socratische houding

- doorvragen

- we lezen een hoofdstuk en kijken hoe een gesprek dan kan gaan.

Voor ouders en docenten dus. Het boek is een bijzondere hervertelling van een eeuwenoud filosofisch werk van Ibn Tufayl over een jongen die in zijn eentje over het leven filosofeert en uiteindelijk in een grot een mystieke ervaring beleeft. Daarom sluit het goed aan bij lessen levensbeschouwing, godsdienstlessen en meer vakken waarbinnen je kunt filosoferen over levensvragen. Ook voor atheïsten.

Deze online meeting is geheel vrijblijvend. Het boek zit dus niet erbij, maar kan vooruitbesteld worden; het verschijnt in mei 2022. Ook kan bij interesse na deze introductie verdere trainingen gevolgd worden.

 

Share This Event

bottom of page